Bestaat God? Rutten versus Haring tijdens de Rotterdamse Debatnacht

In Nederland heeft filosoof Emanuel Rutten een nieuw argument voor het bestaan van God ontwikkeld, wat gepubliceerd is in de New York Times. In de Rotterdamse Debatnacht van zaterdag 21 december 2013 legt Rutten uit dit debat uit waarom het redelijker is om aan te nemen dat God wel bestaat, dan dat hij niet bestaat. De ‘volksfilosoof’ Bas Haring gaat met hem in debat, met als gespreksleider Leon Heuts, redacteur van het Filosofie Magazine.

Emanuel behaalde in 1994 een propedeuse in de economie aan de UvA, een master of science in de wiskunde in 1997 aan de TU Delft en een master of arts in de wijsbegeerte aan de Vrije Universiteit in 2010. De laatste twee met het judicium cum laude. Begin 2010 begon Emanuel aan de Vrije Universiteit aan een promotie in de wijsbegeerte bij Prof. Dr. R. van Woudenberg. Eind september 2012 promoveerde hij. De titel van zijn dissertatie luidt: ‘A Critical Assessment of Contemporary Cosmological Arguments: Towards a Renewed Case for Theism’. Het werkterrein van Emanuel betreft metafysica, epistemologie en esthetiek. Nu zijn promotie is afgerond is Emanuel als postdoc verbonden aan ‘The Abraham Kuyper Centre for Science and Religion’ van de faculteit der Wijsbegeerte van de Vrije Universiteit. Emanuel woont in de binnenstad van Amsterdam.

Bas Haring noemt zichzelf “volksfilosoof”. Op een frisse en toegankelijke manier probeer hij wetenschap en filosofie zo uit te leggen dat ‘t begrijpbaar wordt voor jan en alleman. Via boeken, columns, lezingen en TV. Aan Universiteit Leiden is hij bijzonder hoogleraar “publiek begrip van wetenschap” en oprichter van het masterprogramma “media technology” voor creatieve wetenschap.

debatnacht.123hostingserver.net

gjerutten.blogspot.be

www.basharing.com

 

 

Dit bericht is geplaatst in Blog, Wetenschap & Geloof. Bookmark de permalink.

Geef een reactie

Je e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.